ΤΡ/ΤΕΤ/ΠΕΜ 14/09-16/09
logo_fest

ANOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL

Ένα μουσικό φεστιβάλ, που αναδεικνύει σύγχρονες εκφράσεις εμπνευσμένες από τις μουσικές παραδόσεις του Ελλαδικού χώρου, της Μεσογείου και των Βαλκανίων

Περιγραφή

Το ΑNOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL σας προσκαλεί σε μια τριήμερη γιορτή σε στενά και πλατείες της Άνω Πόλης που περιμένουν να τις ανακαλύψετε! 

Μετατρέποντας την ίδια τη γειτονιά σε συναυλιακό χώρο, δημιουργώντας ένα  αρμονικό νέο ηχοτοπίο στον παραδοσιακό οικισμό της, το φεστιβάλ φιλοξενεί unplugged μικρά μουσικά σύνολα ή solo παραστάσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία της περιοχής.

Στόχος του ANOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL είναι να αποτελέσει χώρο έκφρασης καλλιτεχνών/ιδων που αντλούν έμπνευση από το χώρο των μουσικών παραδόσεων, προτείνοντας μια σύγχρονη ανάγνωση της παράδοσης μέσα από νέες δημιουργίες, πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό. Παράλληλα, μέσω της ανάδειξης αυτών των νέων προσεγγίσεων, και σε συνδυασμό με τον ανοιχτό προς όλους/ες χαρακτήρα του φεστιβάλ, στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η αμεσότερη αλληλεπίδραση των μουσικών με το κοινό και η γνωριμία ή και ενασχόληση των νέων με την τέχνη της μουσικής.

Όραμα του φεστιβάλ να καταστεί θεσμός στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, αποτελώντας ζωντανό οργανισμό που περικλείει την κοινωνική πραγματικότητα  και εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής. 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ΑΜΚΕ olipoli, σε συνεργασία με την Γ’ Δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Share