Στόχοι & Όραμα

 

Η olipoli διοργανώνει εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, συναυλίες και φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα δίκτυο που αποτελείται από μουσικούς, καλλιτέχνες/ιδες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές/τριες, φορείς και οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη της μουσικής.

Με βασικούς άξονες την καλλιέργεια της μουσικής εκτέλεσης και ακρόασης και την παραγωγή καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου, η olipoli προωθεί και ενδυναμώνει τη συνεργασία και τη συνύπαρξη διαφορετικών κοινοτήτων και δομών της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας εστίες έκφρασης μέσα στην πόλη.

olipoli μέσα στην πόλη.

Η ιδέα

Olipoli, ιδρυτικά μέλη

Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης

Κοινότητα μουσικής πράξης & έρευνας

Μουσικές παραδόσεις και σύγχρονες εκφράσεις τους από τον Ελλαδικό χώρο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο

Η ιδέα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 στη Θεσσαλονίκη, ως ανάγκη για τη δημιουργία μιας κοινότητας μουσικής έκφρασης και δημιουργίας που θα αποτελέσει βασικό σημείο αναφοράς του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού οικοσυστήματος της πόλης.

Η ομάδα

Συναντηθήκαμε· μοιραστήκαμε τις ανάγκες και τις ιδέες μας· οραματιστήκαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικής κοινότητας που ο καθένας μπορεί να γίνει κομμάτι της συμμετέχοντας, παρατηρώντας, μαθαίνοντας, προτείνοντας...

 

   

Θέλετε να λαμβάνετε νέα μας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και θα σας ενημερώνουμε για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σχεδιάζουμε!

Διαβάστε την πολιτική απορρήτου εδώ.

Κάντε μία δωρεά

Συμβάλετε κι εσείς στο έργο μας στηρίζοντας τις δράσεις μας!
Ενισχύστε την olipoli μέσω κάποιας δωρεάς σε χρήματα ή σε είδος.

Ευχαριστούμε πολύ!