Μάκης Μπακλατζής

O Μάκης Μπακλατζής είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ olipoli - Κοινότητα μουσικής πράξης και έρευνας. Είναι διδάσκων του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο γνωστικό αντικείμενο «Bιολί» και υπεύθυνος συντονιστής μουσικών συνόλων με ειδίκευση στις ελληνικές μουσικές παραδόσεις.

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση Ερμηνεία και Εκτέλεση στο Παραδοσιακό Βιολί, και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Εκτέλεση, με ειδίκευση Violin Performance in World Music στο Rotterdam Conservatoire.

Έχει εργαστεί στην Α'/θμια, Β'/θμια και Γ'/θμια εκπαίδευση ως μουσικός και έχει ηγηθεί σεμιναρίων μουσικής σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία και Βέλγιο. Δραστηριοποιείται ως μουσικός στο πεδίο της παραδοσιακής, world music και σύγχρονης μουσικής σκηνής και είναι μέλος του μουσικού συνόλου Μπρατίμια, Rosal trio, Λωξάντρα, Gmbt (ντουέτο με τον Σταμάτη Πασόπουλο), Contrabando. Παράλληλα με το βιολί ασχολείται επαγγελματικά με το Παραδοσιακό-Δημοτικό τραγούδι (συναυλίες, ηχογραφήσεις, μουσικά σχήματα). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ ως σολίστ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Opera de Rennes (Γαλλία), Theatre Regional De Constantine (Αλγερία), Podium Mozaiek και Stadsschouwburg (Première) Utrecht (Ολλανδία), De Centrale στη Γάνδη (Βέλγιο), Kulturmarkt και Mediterranean Music Festival (Ελβετία), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Festival de Mediterraneo στη Centro Storico di Perugia (Ιταλία), είναι κάποιοι από τους χώρους και τα φεστιβάλ της δράσης του.

Πρόδρομος Μπακλατζής

Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης