Παρασκευή 02/02
Loxandra Ensemble

Loxandra Ensemble

Περιγραφή

Η οκταμελής μπάντα ΛΩΞΑΝΤΡΑ, έρχεται το Φεβρουάριο με ανανεωμένη διάθεση και υλικό για μία μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

 

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Καφωδείον Ελληνικό (Ελ. Βενιζέλου 45) με ώρα έναρξη στις 21:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00).

Τιμή προπώλησης: 10ευρώ.
Τιμή εισόδου: 12ευρώ.

Στους συναυλιακούς χώρους θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός τραπεζιών και stands. O υπόλοιπος χώρος θα είναι ορθίων.

Μετά την αγορά εισιτηρίων, για κρατήσεις τραπεζιών και stand, τηλεφωνική κράτηση στο:

Καφωδείον Ελληνικό, 2310279159

 

Οι Λωξάντρα αποτελούνται, αλφαβητικά, από τους:

Αγγούσης Νίκος (κλαρίνο, τραγούδι)

Αποστολίδης Φοίβος (κρουστά),

Αχιτζάνοβα Πεταλά Ανδριάνα (τραγούδι),

Κουλεντιανός Θανάσης (κανονάκι, φωνητικά)

Μακρής Διονύσης (ηλεκτρικό μπάσο)

Μπακλατζής Μάκης (βιολί, τραγούδι)

Παναγούλιας Δημήτρης (κρουστά)

Ταπάκης Κυριάκος (ούτι)

 

LOXANDRA ENSEMBLE

H ορχήστρα Λωξάντρα είναι μια μουσική κολεκτίβα που ιδρύθηκε και δημιουργεί στον χώρο της world music από το 1997 μέχρι και σήμερα. Μουσικές της αφετηρίες και αναζητήσεις είναι η αστική μουσική παράδοση των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane-Καφέ Αμάν), η τσιγγάνικη μουσική παράδοση, η δημοτική μουσική της Ελλάδας, η κλασική Οθωμανική και νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας, οι ήχοι του αραβικού κόσμου, η σεφαραδίτικη μουσική και τα μουσικά ιδιώματα των Βαλκανίων.
Από το τέλος του 2016 οι «Λωξάντρα» είναι σε δημιουργικό μετασχηματισμό, χωρίς περιορισμό στο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος και διάθεση ανοίγματος σε νέα ρεύματα. Καρπός της δουλειάς τους, ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο Loxandra in transition, που κυκλοφόρισε στις 20 του Απρίλη 2018 από την “Dalit music” και έφτασε τον Μάη της ίδιας χρονιάς τσο Νούμερο 3 στο World music charts Europe.

Share
Loxandra Ensemble