ΔΕΥΤ 30/10
TEASER-MISOLOGA

Art Studio Concert | misóloγa in BeCube

Περιγραφή

misóloγa

Έλενα Μουδίρη Χασιώτου - φωνή, αφήγηση
Κώστας Βόμβολος - ακορντεόν, αφήγηση, ηλεκτρονικά

Μικρές ιστορίες που καταλήγουν σε ηχητικές συνθέσεις.
Τραγούδια και αυτοσχεδιασμοί που καταλήγουν σε αφηγήσεις.
Οργανωμένες μελωδίες που συνυπάρχουν με τυχαίους ήχους
και που μπορεί και να μην καταλήγουν πουθενά.

 

BeCube
Στο εργαστήριο της BeCube, με εμπνευστή-δημιουργό τον καλλιτέχνη Θωμά Γκαρίπη, δημιουργούνται μοναδικά έργα τέχνης, χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα, όλα χειροποίητα και κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, φιλικά τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο. Τα δημιουργήματα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη σχέση των ανθρώπων με το περιβάλλον και να βοηθήσουν στην κατανόησή του, κουβαλώντας το καθένα από μία ξεχωριστή, διαφορετική ιστορία.

Στη BeCube, η τέχνη αποτελεί μία διαρκή αναζήτηση, που δε μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα μόνο υλικό, καθώς κάθε ένα υλικό αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Η ομάδα της δημιουργεί τέχνη με ξύλο, σίδερο, μπετό, υγρό γυαλί, μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, με οποιοδήποτε υλικό και μέσο.

Ένα κατάστημα-εργαστήριο γεμάτο με έργα ξεχωριστά, φτιαγμένα με απλά υλικά που η φύση μας χαρίζει απλόχερα.

 

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:30 - Γνωριμία με τον δημιουργό και το χώρο της BeCube, σερβίρισμα ποτών (κρασί, μπύρα).

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα.

Διεύθυνση: Παρασκευοπούλου 38, περιοχή Φάληρο, Θεσσαλονίκη.

Στην περίπτωση εξάντλησης των εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας viva, μπορείτε να επικοινωνήσετε το ενδιαφέρον σας για συμπερίληψη σε λίστα αναμονής, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση info@olipoli.gr.
Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, στο info@olipoli.gr, ή τηλεφωνικώς στο 6984383153.

Οι καλλιτέχνες

Κώστα Βόμβολος

Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο και ιατρική στο ΑΠΘ.

Έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 160 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και 10 ντοκιμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ (34 παραστάσεις), την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» (31 παραστάσεις), το Εθνικό Θέατρο (3 παραστάσεις), το Ελληνικό Φεστιβάλ (4 παραστάσεις), το Θέατρο Τέχνης, τη «Νέα σκηνή Τέχνης», τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ, την Actors Touring Company του Λονδίνου κ.α.

Από το 1994 διευθύνει το σύνολο « Primavera en Salonico», το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 10 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α.

Συμμετέχει στο συγκρότημα «Χειμερινοί κολυμβητές».

Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

 

Έλενα Μουδίρη Χασιώτου

Σπούδασε θέατρο στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος Sinafi trio, με το οποίο μέχρι και σήμερα κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Τουρκίας και το 2019 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΙΗΟ». Έζησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου και συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς όπως ο Emre Erdal, η Eda Karaytuğ, o Osman Kırklıkçı, ο Şakır Ozan Uygan, ο Απόστολος Σιδέρης κ.α.

Από το 2018 δημιούργησε και διευθύνει το φωνητικό μουσικό σύνολο Nefes, το οποίο παρουσιάζει μουσικές παραστάσεις με πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών ανώνυμων συνθετών της Μεσογείου, που διασκευάζει η ίδια μόνο για φωνές και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ πανελλαδικά όπως στο Cosmopolis, στο Tentart Festival, στο 3ο Handmade & Recycled Theater Festival, στην «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» κτλ. Από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάζεται με την ομάδα «Εν δυνάμει», κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, που δουλεύουν πάνω σε μουσικά τραγούδια από το ρεπερτόριο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της παράδοσης. Από τον Μάρτιο του 2023 διδάσκει το μάθημα «Θεατρικό τραγούδι» στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς.

 

Θωμάς Γκαρίπης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει φωτογραφία και κινηματογράφο.

Ήδη από την παιδική ηλικία έψαχνε συνεχώς τρόπους έκφρασης μέσα από την τέχνη, τη ζωγραφική, τις ιδιόχειρες κατασκευές. Εσωτερική ανάγκη του ήταν να απορροφήσει τον γύρω κόσμο και να τον αποτυπώσει σε δημιουργήματα της φαντασίας του. Μία άρρηκτη σύνδεση με την ύλη τον καθόριζε από πολύ νωρίς, μία σύνδεση που τον παρακινούσε να μεταμορφώνει την ύλη σε μορφή και την εμπειρία σε μνήμη. Όραμά του, να μεταφέρει αυτή την οπτική στους γύρω του.

Έτσι, το 2020 αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και να δημιουργήσει μαζί με την ομάδα του την Becubeproject, μία εταιρεία που η φιλοσοφία της στηρίζεται αποκλειστικά στην πηγαία αγάπη και το μεράκι των δημιουργών της, στον σεβασμό και στην υπόκλιση μπροστά στη μαγεία της φύσης και σε κάθε υλικό που αυτή μας προσφέρει.

Τα δημιουργήματα, έργα τέχνης, έπιπλα και διακοσμητικά από φυσικά υλικά, έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη σχέση των ανθρώπων με το περιβάλλον και να
βοηθήσουν στην κατανόησή του, κουβαλώντας το καθένα από μία ξεχωριστή, διαφορετική ιστορία.

Share
post-misologa