Έλενα Μουδίρη Χασιώτου

Η Έλενα Μουδίρη Χασιώτου είναι συνιδρύτρια της ΑΜΚΕ olipoli - Κοινότητα Μουσικής Πράξης & Έρευνας. Είναι μουσικός και δραστηριοποιείται στο χώρο της world music, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας τις κατευθύνσεις υποκριτικής και σκηνοθεσίας.

Συνεργάζεται ως δασκάλα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, όπου διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες το μάθημα Θεατρικό Τραγούδι. Διευθύνει τη χορωδία γυναικών Δάφνες/Dafnes, που ανήκει στη Μητρόπολη Δέρκων Κωνσταντινούπολης και το φωνητικό μουσικό σύνολο Nefes, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εισηγηθεί σεμινάρια τραγουδιού σχετικά με το ρεπερτόριο μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος Sinafi trio, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, καθώς και συνεργάτιδα των Tanzimat project και των Dü-Şems Ensemble. Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Ericheta festival (Ιταλία), Αλατζά Ιμαρέτ Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής Θεσσαλονίκης, Χώρος Τεχνών Βέροιας, Μουσικό Χωριό (Διεθνής Μουσική Κοινότητα), ARTos Foundation (Κύπρος), Φεστιβάλ Φέγγαρος (Κύπρος) είναι ενδεικτικά μερικά φεστιβάλ και συναυλιακοί χώροι δράσης της ως μουσικός.

Έλενα Μουδίρη Χασιώτου

Φωτογραφία: Σάκης Γιούμπασης