ΤΡ/ΤΕΤ/ΠΕΜ 13-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
anopolis_logo_2022

ANOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL (2022)

Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη σύγχρονη μουσική έκφραση

Περιγραφή

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ANOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL σας προσκαλεί σε ένα μουσικό τριήμερο σε υπαίθριες τοποθεσίες της Άνω Πόλης! 

Φέτος το φεστιβάλ γιορτάζει τη συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτισμών, με συγκεκριμένη θεματική την «πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη σύγχρονη μουσική έκφραση». Δημιουργίες στο σήμερα και πρωτότυπες διασκευές, εμπνευσμένες από τις μουσικές παραδόσεις (world music) ανθρώπων που εδώ και χιλιάδες χρόνια τώρα έρχονται, παραμένουν ή αναχωρούν εκ νέου, προσθέτοντας διαρκώς νέα χαρακτηριστικά  στο μωσαϊκό του πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουν και υφαίνουν τον πλουραλιστικό ιστό της. 

Solo, dueto και trio μουσικά projects αντλούν έμπνευση από την πολυφωνία της πόλης, προτείνοντας σύγχρονες αναγνώσεις των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μέσα από νέες δημιουργίες, πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό. Μέσω της ανάδειξης αυτών των νέων προσεγγίσεων, όπου τα όρια μεταξύ των ομοιοτήτων αλλά και των διαφορών των πολιτισμών που συνυπάρχουν παύουν να είναι διακριτά, και σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή χαρακτήρα του φεστιβάλ, γενικότερος σκοπός είναι να υπάρξει άμεση αλληλεπίδραση των μουσικών με το κοινό καθώς και να έρθουν σε επαφή οι νέοι/ες με την τέχνη της μουσικής. 

Για πρώτη χρονιά, επίσης, κατά τις απογευματινές ώρες, το φεστιβάλ πλαισιώνουν παράλληλες μουσικές δράσεις ανοιχτές για όλους και όλες! Στόχος η βιωματική σχέση με τη μουσική και η καλλιέργεια της μουσικότητας των επισκεπτών/τριών, περνώντας από την ακρόαση στην πράξη. 

Τρεις παράλληλες δράσεις, εννέα συναυλίες σε εννέα διαφορετικές τοποθεσίες σε στενά και πλατείες της Άνω Πόλης, σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική! 

Όραμα του ANOPOLIS WORLD MUSIC FESTIVAL είναι να  καταστεί θεσμός στο πολιτιστικό γίγνεσθαι  της πόλης και να αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό που περικλείει μέσα του την κοινωνική πραγματικότητα, ζυμώνεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την ΑΜΚΕ olipoli, σε συνεργασία με τη Γ' Δημοτική Κοινότητα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

 

 

 

Share