ΠΑΡ 19/01
human0strings-teaser

Art Studio Concert | Human Strings

Περιγραφή

Human Strings

Yasamin Shahhosseini - ούτι

Θύμιος Ατζακάς - ούτι

Μία σειρά φαινομενικά ασύνδετων γεγονότων, πολύ πρόσφατα οδήγησε την Yasamin και τον Θύμιο να μουσικοτροπούν σε ένα ισόγειο της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή πελαγοδρομούσαν σε κομμάτια και αυτοσχεδιασμούς, όμως σύντομα οι χορδές των ξύλινων οργάνων τους περιπλέχτηκαν τόσο μεταξύ τους, που μπήκαν σε πλήρη συμπάθεια και αντιδονούσαν και ανοίγανε δρόμο.

Μετά κανείς τους δεν θυμόταν πια πως να τις σταματήσει.

 

StudioMef 29

Το StudioMef 29 είναι ένας χώρος δημιουργίας και έκφρασης που ιδρύθηκε από την Εύχαρι και τον Μιχάλη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το παλιό τυπογραφείο αναμορφώθηκε από τους ίδιους σε έναν βιότοπο τέχνης και έκφρασης.

Πίνακες, γλυπτά, αντικείμενα, workshops, εγκαταστάσεις και αρχιτεκτονικά projects γεννιούνται εκεί από το 2021.

Ο χώρος φέτος ανοίγει κι άλλο φιλοξενώντας μικρά concerts, ομιλίες και παρουσιάσεις.

_____________________________________________________

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:30 - Γνωριμία με την ομάδα και το χώρο StudioMef 29, σερβίρισμα ποτών (κρασί, μπύρα).

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 29, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες: info@olipoli.gr, +306984383153

 

Οι καλλιτέχνες

Yasamin Shahhosseini
Η Yasamin Shahhosseini γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1992.

Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο της Τεχεράνης όπου σπούδασε ούτι. Μετά από αυτό, σπούδασε περσική παραδοσιακή μουσική στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. H Yasamin έχει παίξει με διάφορα μουσικά σύνολα, όπως τα Tarak Paliz, Avaye Tehran, Derang, Tree Ouds Mahbang κ.α.

Έχει παίξει σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις στο Ιράν και σε πολλές άλλες χώρες, όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Αφρική, το Ιράκ, την Τυνησία και το Κατάρ.

Η Yasamin έχει επίσης συμμετάσχει σε φεστιβάλ και μουσικά residencies σε όλο τον κόσμο. Έχει παίξει σε πολλά μουσικά άλμπουμ και έχει ένα σόλο άλμπουμ ούτι, το Gahan, το οποίο
κυκλοφόρησε στην Τεχεράνη το 2015.

Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας 'Μίτος' του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος το 2018 & το 2022. Το 2022 της
απονεμήθηκε ένα μουσικό βραβείο από το Ίδρυμα AgaKhan.

 

Θύμιος Ατζακάς
O Θύμιος Ατζακάς είναι μουσικός, παραγωγός και ερευνητής.

Σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας και έπειτα εργάστηκε ως μουσικός με έδρα το Βερολίνο για έξι χρόνια.

Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2012). Από το 2001 ασχολείται συστηματικά με το ούτι και την εφαρμογή διαφόρων τροπικών μουσικών συστημάτων επάνω στη σύγχρονη μουσική γραφή, την τροπική και την ηλεκτροακουστική σύνθεση, την ενορχήστρωση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Από το 1996 σήμερα έχει παίξει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ενώ επιμελήθηκε ή έλαβε μέρος σε εκατοντάδες μουσικές παραστάσεις. Έχει εμφανιστεί, σαν σολίστας ή μέλος μουσικών συνόλων σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Ινδία, Aγγλία, Μαρόκο και Συρία ενώ ηχογράφησε και μαγνητοσκόπησε για την ελληνική ραδιοτηλεόραση, το WDR, την Deutsche Welle, το MDR, το Arte και το BBC.

Aπό το 2010 ερμηνεύει και δισκογραφεί σαν σταθερό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 2006 είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς διοργάνωσης ‘Μουσικό Χωριό’ που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, καθώς και του καλλιτεχνικού forum «το αβγό» στη Θεσσαλονίκη.

 

Εύχαρις Λεοντοπούλου Ντόμπρου
Η Εύχαρις γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στην Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία δραστήρια, ανεξάρτητη καλλιτέχνη, σκηνοθέτη και φωτογράφο που διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα έργων τέχνης –σχεδιασμού– κατασκευών.

Υπήρξε εκπαιδευτικός συνεργάτης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και μουσικά βίντεο.

 

Μιχάλης Βρέντζος
Ο Μιχάλης Βρέντζος γεννήθηκε στην Κρήτη το 1986.

Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010, εντάχθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο το 2011 και διαχειρίζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτονας μηχανικός ένα ευρύ φάσμα μελετητικών - κατασκευαστικών έργων από τότε.

Την περίοδο 2012 - 2013 εμπλούτισε την τεχνογνωσία του σε θέματα προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών μνημείων στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Το 2014 ξεκίνησε την συνεργασία του με τη NIMAND ARCHITECTS, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής - ανακαίνισης πολλών ξενοδοχείων έως σήμερα.

Share
human-strings-post