ΔΕΥΤ 11/12
iakovos moysiadis trio - olipoli - art studio concerts

Art Studio Concert | Iakovos Moysiadis Trio

 

 

Περιγραφή

Iakovos Moysiadis Trio

Ιάκωβος Μωυσιάδης - συνθέσεις, πολίτικο και στεριανό λαούτο

Περικλής Βραχνός - βιολί, βιόλα

Βασίλης Ζιγκερίδης - κανονάκι

και special guest ο

Γιάννης Διονυσίου - φωνή

Μέσα στο εργαστήριο κεραμικής Kota the Studio, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Ο Ιάκωβος Μωυσιάδης με το project "Iakovos Moysiadis Trio" θα παρουσιάσει τον «Πρώτο Κύκλο», ο οποίος αποτελείται από παλιές και νεότερες προσωπικές του συνθέσεις.

Τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν αποτελούν αποτυπώσεις της διαρκής συνδιαλλαγής του έσω με το έξω στο χώρο της μουσικής Ποιητικής, μέσα στον οποίο καταργούνται τα όρια, σμίγουν τα διακριτά και τελικά οι δύο κόσμοι συνδέονται σε αδιαίρετη ενότητα.

Στην πορεία του κύκλου φανερώνονται τα σημεία που λειτούργησαν ως σταθμοί και τον έχουν επηρεάσει υφολογικά και αισθητικά, δημιουργώντας έτσι ένα ψηφιδωτό με αναφορές στις παραδοσιακές τροπικές μουσικές από τον ελλαδικό χώρο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και με αποχρώσεις από τα Βαλκάνια και τη σύγχρονη world jazz.

 

Kota the Studio

Το KOTA the studio είναι ένα εργαστήριο-κατάστημα κεραμικών που ιδρύθηκε το 2021 από τις Ανθή και Κέλλυ Θεοδωράκη, τη Γωγώ Αναστασοπούλου και την Εύη Παπαδοπούλου στη Θεσσαλονίκη, στην γειτονιά της Αχειροποιήτου.

Ο χώρος ανακαινίστηκε με ήπιο τρόπο από τις ίδιες, έχοντας στο νου να διατηρηθούν και να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής όπως το μωσαϊκό πάτωμα και η μεταλλική βιτρίνα. Στο ισόγειο φιλοξενείται η έκθεση με τις δημιουργίες, τα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα προς πώληση, και στο βάθος υπάρχει η σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του εργαστηρίου.

Εκεί είναι που συμβαίνουν όλα. Εκεί είναι ο φούρνος, οι τροχοί, η ανακύκλωση του πηλού, τα υαλώματα, τα ορυκτά και κυρίως τα μεγάλα τραπέζια που φιλοξενούν κατά καιρούς workshop, συναντήσεις και κάνουν το στούντιο ΚΟΤΑ να είναι ακριβώς αυτό για το οποίο προορίζεται, μια ενεργή εστία ανθρώπων που έχουν ως διαφυγή τη δημιουργία.

_____________________________________________________

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:30 - Γνωριμία με την ομάδα και το χώρο Kota the Studio και σερβίρισμα ποτών (κρασί, μπύρα).
Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Διεύθυνση: Φιλίππου 56, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες: info@olipoli.gr, +306984383153

Share