ΠΕΜ 23/11
olipoli pausis seikilo concert

Art Studio Concert | Pausis at Seikilo

Περιγραφή

Ανάμεσα σε μοναδικά εκθέματα αρχαίων μουσικών οργάνων του Seikilo, η αρχαία λύρα και η φωνή συναντιούνται και μας συμπαρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι γύρω και πέρα από την Μεσόγειο, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσουμε το χώρο και τις δράσεις του, απολαμβάνοντας πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος.

Ελένη Ελιόνα Σινιάρη - φωνή
Θεόδωρος Κουμαρτζής - αρχαία λύρα, συνθέσεις
Σωκράτης Βότσκος - αρμένικο Duduk, φλάουτο
Μάριος Ποδάρας - βιολί, αρχαία πανδούρα
και special guest η Αθηνά Κατσανεβάκη

pausis

παύσις - μια μυστική μορφή επικοινωνίας pausa - a secret form of communication Παύσις (lat. pausa).

Στοιχείο απαραίτητο για κάθε μορφή επικοινωνίας' λεκτικής, μουσικής καλλιτεχνικής, στοχαστικής. Με φιλοσοφικές αλλά και κυριολεκτικές διαστάσεις, η φιλία, ο έρωτας, ο χρόνος, η ίδια η ζωή αποκτούν νόσημα στην στιγμή εκείνη που παύει ο εσωτερικός διάλογος και στον χώρο που δημιουργείται, όλα γίνονται Ένα.

Έχουν παρουσιάσει με επιτυχία το υλικό από την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική πρόταση (κυκλορόφησε το 2023) μας σε πολλά σημαντικά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο (Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Villa Grecque Kerylos, Φεστιβάλ Pirenostrum στην Ισπανία, Le Son Continu Festival στη Γαλλία, στο Skulpturhalle στην Ελβετία, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. , στο Πυθαγόρειο στη Σάμο, στο Ziria Festival, στο Anopolis World Music festival, στη Μονή Λαζαριστών όπου άνοιξαν την συναυλία του Manu Chao κ.α.). Πρόσφατα έλαβαν το απόλυτο 5/5 στη κριτική από το έγκριτο περιοδικό Songlines για το debut album τους ενώ ο ίδιος δίσκος ήταν στη 5η θέση στο World Music Chards Europe για τον μήνα Οκτώβριο.

1) Quatro vientos: https://www.youtube.com/watch?v=w6u_3NtM9do
2) Lyre & Duduk https://www.youtube.com/watch?v=s01Mvu4h6IA
3) Are Mou Rindineddha https://www.youtube.com/watch?v=xb5p3bJQqkw

 

Seikilo
Μία μοναδική έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με βιωματικές ξεναγήσεις για επισκέπτες/ριες, μαθητές/ριες και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ομάδα του Seikilo προσφέρει ερεθίσματα στο κοινό μέσω εκθέσεων, παρέχει εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων και πρακτικών σεμιναρίων, αναλαμβάνει δημιουργούς και προϊόντα με απώτερο στόχο να τα εμπορευθεί σωστά, ανοίγοντας αγορές του εξωτερικού και εκπροσωπεί τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό σε εκθέσεις, φεστιβάλ και μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες του εξωτερικού.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο μουσικής, έκφρασης & πολιτισμού φιλοξενούνται και τα γραφεία της μοναδικής DIY δισκογραφικής εταιρίας στην Ελλάδα, της iRec Music Productions. Έχοντας ήδη στην οικογένεια της γνωστά μουσικά σχήματα της βορείου Ελλάδος (με συμμετοχές σε δεκάδες φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο κ.α.) αποκτάει πλέον και φυσική παρουσία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

“Όσο ζεις, λάμψε” αναφέρει το αρχαιότερο μουσικό κομμάτι της ανθρωπότητας που διασώζεται σήμερα ολοκληρωμένο, ο Επιτάφιος του Σείκιλου, και αυτό ακριβώς σκοπεύει η ομάδα … SEIKILO λοιπόν, όπως λέμε Σείκιλος. Η αρχή κάθε δημιουργίας, σε έναν χώρο, με στόχο την εξάπλωση ανά την υφήλιο.

https://seikilo.com/

//

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:30 - Γνωριμία με την ομάδα και το χώρο του Seikilo, σερβίρισμα ποτών (κρασί, μπύρα).

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα.

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην περίπτωση εξάντλησης των εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας viva, μπορείτε να επικοινωνήσετε το ενδιαφέρον σας για συμπερίληψη σε λίστα αναμονής, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση info@olipoli.gr. Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, στο info@olipoli.gr, ή τηλεφωνικώς στο 6984383153.

Σας περιμένουμε!

 

Share