ΚΥΡΙΑΚΗ 14/05/2023
Free Impro Therapeutic Music in Handmade Piano

Free Impro Therapeutic Music in Handmade Piano

Περιγραφή

Ο μουσικός αυτοσχεδιασμός καθιστά ένα θεραπευτικό εργαλείο καθώς στηρίζεται στην αυθόρμητη και ενστικτώδη έκφραση η οποία συντελείται στο πλαίσιο της βιωματικής μουσικής εμπειρίας.
Η ζωντανή Θεραπευτική Μουσική δημιουργεί ένα περιβάλλον εσωτερικής επικοινωνίας και ένα μέσο προώθησης της ψυχικής υγείας. Στην απαιτητική επικαιρότητα, η ιδέα ενός Live Concert Ελεύθερης Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής, από τους Λευτέρη Αγγουριδάκη, στα κρουστά, και Μαρία Δηματάτη, στο πιάνο, εμπνέεται από τις αρχές της Ζωντανής Θεραπευτικής Μουσικής ενώ είναι ένα κάλεσμα συναισθηματικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης με επίκεντρο την ενέργεια του «εδώ και τώρα», όπου ο ελεύθερος μουσικός αυτοσχεδιασμός εκτυλίσσεται στην παράλληλη διαδρομή της ερμηνείας και της θεραπείας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο εργαστήριο του Πάνου Ιωαννίδη, όπου κατασκευάζονται χειροποίητα πιάνα. Ένα πέτρινο κτίριο σε ένα μικρό χωριό, τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, με το δικό του μικρόκοσμο, ένα αίθριο για το καλοκαίρι και έναν φιλόξενο χώρο με τζάκι για το χειμώνα. Θα δείτε την εξέλιξη των πιάνων, λατέρνες, αυτόματα όργανα. Μια ξενάγηση στον πολύχρωμο κόσμο του μουσικού τόνου και της τεχνολογίας εγχόρδων.

https://handmadepiano.eu/

//

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 19:00 - Γνωριμία και σερβίρισμα ποτών - θα προσφέρεται βιολογικό κρασί και κρύο τσάι.

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 19:30
Ώρα έναρξης Free Impro Therapeutic Music: 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)

*Η εξασφάλιση θέσης πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής κράτησης στο 6984383153 ή με αποστολή μηνύματος στη σελίδα FB της olipoli.

Διεύθυνση: Nέα Γωνιά, Χαλκιδικής (αναλυτικές οδηγίες: https://handmadepiano.eu/contact/)

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, στο info@olipoli.gr, ή τηλεφωνικώς στο 6984383153.

//

Οι καλλιτέχνες

Μαρία Δηματάτη
Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματά της στο κλασικό πιάνο σε πρώιμη ηλικία με δασκάλες την Κ. Αστεριάδου και τη Γ. Παπάζογλου ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τη Δόμνα Ευνουχίδου. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ ενώ το ενδιαφέρον της να διερευνήσει την επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο νου και εγκέφαλο την ώθησε να εξειδικευτεί στη Μουσική Ψυχολογία (MSc Music, Mind & Brain, UOL) και να ασχοληθεί με την έρευνα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε παγκόσμια συνέδρια ενώ παραδίδει μαθήματα και διαλέξεις σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο αντικείμενο της Μουσικής Ψυχολογίας. Επιπλέον, έχει εργαστεί στην Α/θμια και Β/θμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως διδάσκουσα του μαθήματος Μουσικής ενώ είναι ιδρύτρια του MySPoT (Music°Stimulation°Play°Therapy), κέντρου μουσικής εκπαίδευσης και θεραπείας. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης με παιδιά με αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες καθώς επίσης και σε ψυχιατρικές κλινικές και δομές φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας προσφέροντας συνεδρίες θεραπευτικής μουσικής ενώ την τρέχουσα περίοδο αναπτύσσει και υλοποιεί προγράμματα μουσικής παρέμβασης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Νόσου Alzheimer. Παράλληλα, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα ψυχικής υγείας σχεδιάζοντας και συντονίζοντας προγράμματα νοητικής και ψυχικής ενδυνάμωσης στην πρώιμη ηλικία και σε ομάδες ευπαθούς πληθυσμού. Επίσης, έχει την επιμέλεια μαθητών πιάνου και είναι υπεύθυνη των μουσικοπαιδαγωγικών τμημάτων βρεφών και νηπίων σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια και στα πλαίσια της παρουσίασης της Μουσικής ως μέσο προώθησης της Ψυχικής Υγείας συμμετέχει ως συντονίστρια και ερμηνεύτρια εκδηλώσεων Αυτοσχεδιαζόμενης Θεραπευτικής Μουσικής.

Λευτέρης Αγγουριδάκης
Είναι διπλωματούχος κρουστών από το Εθνικό Ωδείο και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί με τον πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου και το συγκρότημα "Primavera en Salonico” με τη Σαββίνα Γιαννάτου ενώ υπήρξε μέλος του μουσικού συνόλου “Διοτίμα”. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις παίζοντας διαφορετικά παραδοσιακά μουσικά όργανα ενώ έχει συγγράψει και εκδώσει τη δική του τεχνική παιξίματος πάνω σε παραδοσιακούς ρυθμούς με τίτλο «Τα Κρουστά στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική». Επιπλέον, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) καθώς επίσης και του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Είναι συντονιστής κύκλων κρουστών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ομάδων "Drum Therapy” ενώ διδάσκει κλασικά και παραδοσιακά κρουστά σε Ωδεία. Τα τελευταία χρόνια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στη θεραπευτική ιδιότητα των κρουστών και στη δυναμική του αυτοσχεδιασμού ως μέσο διδασκαλίας και θεραπείας, έχει πραγματοποιήσει τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Αναπνοή, Ήχος, Αυτοσχεδιασμός».

Σας περιμένουμε!

Share
Free Impro Therapeutic Music in Handmade Piano