ΠΕΜ 27/04/2023
Home Concert | Nowruz - Αιώνια Επιστροφή

Home concert | Nowruz-Αιώνια Επιστροφή

Περιγραφή

Home concert
Nowruz - Αιώνια Επιστροφή

Είναι ο χρόνος, ο θάνατος και η αγάπη. Η αυτολησμοσύνη. Το κυνήγι της σύνδεσης και της αίσθησης ενότητας. Ο φόβος μπροστά στην ευτυχία, ο φόβος του τέλους, της τελειότητας. Η ανάγκη του σφάλματος. Η εξέγερση του μέρους, η εξιδανίκευση και η κατάκτηση.

Είναι η φυγόκεντρος περιπλάνηση και η αυτολύπηση, η ερωτογενής περιδίνηση, η αιώνια επιστροφή στο φως και το σκοτάδι των παιδικών μας χρόνων.

Είναι ο Διόνυσος, ο Σίσυφος, ο Οιδίποδας.

Είναι η μυρωδιά της πρώτης άνοιξης και ο έρωτας που με την καταστροφή μοιάζει.

Σε ένα μουσικό – αφηγηματικό πλαίσιο η διαπραγμάτευση όλων των παραπάνω και ακόμα παραπάνω. Σε συνθέσεις και κείμενα του Λευτέρη Ναβροζίδη. Στην αφήγηση η Βάσια Τσιαούση, στο βιολί και το τραγούδι ο Πανορμίτης Μπούμπας, στο ούτι και το τραγούδι ο Λευτέρης Ναβροζίδης.

//

Προτεινόμενη ώρα άφιξης: 20:00 - Γνωριμία και σερβίρισμα ποτών (κρασί, τσάι, με ή χωρίς κονιάκ)
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί, ευγενική χορηγία του Κτήματος Παπαθανασίου (https://ktimapapathanasiou.gr/el/), ή μία κούπα τσάι, με ή χωρίς κονιάκ.
*Το αντίτιμο προορίζεται για την κάλυψη της αμοιβής και της ασφάλισης των μουσικών, καθώς και για έξοδα της παραγωγής.

Για αγορά εισιτηρίου:
https://www.viva.gr/tickets/music/nowruz-aionia-epistrofi/
Για κρατήσεις: 6984383153

Διεύθυνση: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
**Η ακριβής οδός θα σας αποσταλεί με email σε συνέχεια της εξασφάλισης του εισιτηρίου σας.

Στην περίπτωση εξάντλησης των εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας viva, μπορείτε να επικοινωνήσετε το ενδιαφέρον σας για συμπερίληψη σε λίστα αναμονής, αποστέλλοντας email στη διεύθυνση info@olipoli.gr.
Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, στο info@olipoli.gr, ή τηλεφωνικώς στο 6984383153.

//

Οι καλλιτέχνες

Λευτέρης Ναβροζίδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Φοίτησε στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά η αγάπη του για τη Μουσική τον οδήγησε το 2014 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου και αποφοίτησε με ειδίκευση στο Ούτι. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τροπικές Παραδόσεις της Μεσογείου» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διδάξει Ούτι και θεωρία Ανατολικής Μουσικής στη σχολή παραδοσιακής μουσικής «Εν Χορδαίς», στο ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο Ωδείο Άρτας και είναι εισηγητής του Βιωματικού Εργαστηρίου Echotropia μαζί με τον Πανορμίτη Μπούμπα, με θέμα τη διδασκαλία των Ανατολικογενών λαϊκών και λόγιων Τροπικών Παραδόσεων και τη δημιουργία μουσικών συνόλων. Είναι δημιουργός του σχήματος Nowruz, το οποίο ερμηνεύει προσωπικές του συνθέσεις. Εμφανίζεται σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές παίζοντας ρεπερτόριο του Καφέ Αμάν και του προπολεμικού αστικού λαϊκού τραγουδιού.

Πανορμίτης Μπούμπας
Γεννήθηκε στο νησί της Ρόδου το 1995. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε η πρώτη του επαφή με τη βυζαντινή μουσική σε πρακτικό επίπεδο κάτι το οποίο ολοκληρώθηκε αργότερα στην ηλικία των δεκαεννέα ετών παίρνοντας το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής στην Πάτρα (2014). Παράλληλα, η ενασχόληση του με την κρητική λύρα και το δωδεκανησιακό λαούτο ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της μουσικής του πορείας καθώς προετοίμασε το έδαφος για την μετάβαση του στο παραδοσιακό βιολί. Έπειτα, ολοκληρώνει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Ηπείρου, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών πρώην Τμήμα: Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα (Ελλάδα) (2013 - 2019) με ειδίκευση στο βιολί.
Στο διάστημα αυτό το 2015 διδάσκει στο δημόσιο μουσικό σχολείο Άρτας το μάθημα της κρητικής λύρας για ένα ακαδημαικό έτος ως εμπειροτέχνης. Το 2017 μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη και συνδημιουργεί τη μπάντα “Alaturka” η οποία απαρτίζονταν από δύο βιολιά, δυο κρουστά και ένα κοντραμπάσο. Στην συνέχεια σε συνεργασία με το ωδείο Εν Χορδαίς του δόθηκε η ευκαιρία να διδάξει μουσική προπαίδεια σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Το 2020 σε συνεργασία με τον Λευτέρη Ναβροζίδη ξεκίνησε το βιωματικό μουσικό εργαστήριο Echotropia το οποίο ασχολείται με θέματα πρακτικής και κατανόησης της τροπικότητας σε ρεπερτόρια κυρίως ανατολικογεννών παραδόσεων.
Έως σήμερα έχει ενεργή συμμετοχή στο Ελλαδικό χώρο με συνεργασίες όπως Loxandra, Dilek Koc, Μπάμπης Τσέρτος, ∆ημήτρης Σίντος κ.α όπως επίσης είναι μέλος του project «Ακούσματα» και μέλος της μπάντας «Ηλιοδρόμιο».

Βάσια Τσιαούση
Γεννήθηκε το 1998 στην Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση Υποκριτική.
Συμμετείχε ως Δραματουργός στην παράσταση «Χάος» του Σωτήρη Ρουμελιώτη, όπου παρουσιάστηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Ως ηθοποιός, συμμετείχε στην performance «Inocent Poison», όπου παρουσιάστηκε στο Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης και στο Bensousan Han και στην performance «Υπηρέτης κάποιου αφέντη» της Λέλας Μεντεκίδου, όπου παρουσιάστηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του «4ου Big Day». Το 2022 συμμετείχε στις παραστάσεις «Όνειρο στο κύμα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παράσχου στο θέατρο Άνετον και στην παράσταση «Χειμώνας-Άνοιξη 2021 ή πώς να φυτέψετε τον χρόνο σας» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Διάκου στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια: «Το Θέατρο και η Πόλη: Εργαστήριο θεάτρου επινόησης για ηθοποιούς και σκηνοθέτες» με τον Ακύλλα Καραζήση και «Ο Χορός στο αρχαίο δράμα μέσα από την τεχνική των Viewpoints» με την Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση “Las Visitadoras” σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στη Μικρή Σκηνή και στην παράσταση “Even cowgirls get the blues” σε σκηνοθεσία Ναντίνας Κατσανούλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης».

 

Εταιρεία παραγωγής: AMKE olipoli - https://olipoli.gr/
Χορηγός: Κτήμα Παπαθανασίου - https://ktimapapathanasiou.gr/en/

Σας περιμένουμε!

Share
Home Concert | Nowruz - Αιώνια Επιστροφή