Τα «Μικρά Κατσίμπο»

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τη συνεργασία μας με τα Μικρά Κατσίμπο!

Λίγα λόγια για το εγχείρημα:

Τα «Μικρά Κατσίμπο» είναι ένα πολυμορφικό παιδαγωγικό project που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Περιλαμβάνει μια σειρά video-animation παιδαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό (παραμύθια, διαδραστικά βιβλία ζωγραφικής, επιτραπέζια κτλ).

Στόχος του είναι να μπορέσει το παιδί να αυτό-διδαχθεί -μέσω της χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού- εξερευνώντας τον κόσμο των «Μικρών Κατσίμπο», ερχόμενο σε επαφή με τις τέχνες της μουσικής και της ζωγραφικής. Το project στοχεύει να αναδείξει τα διάφορα μουσικά στυλ του Ελλαδικού και ευρύτερου χώρου, με τρόπους και μέσα κατανοητά για το παιδί. Καθώς παράλληλα, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει γονείς και παιδιά γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα (ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση - μείωση χρήσης πλαστικού κτλ.), μειονοτικές ομάδες και σωματικές-ψυχικές αναπηρίες (κάποιοι απ’ τους χαρακτήρες εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες).

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση των video-animation σε μια πρώτη επαφή του παιδιού με τα παραπάνω. Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνοδευόμενα από το εκπαιδευτικό υλικό, έρχονται να καλύψουν το κομμάτι της κοινωνικοποίησης και του «μοιράσματος» κοινού ενδιαφέροντος στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν, καθώς επίσης και της περαιτέρω εμβάθυνσης σε κάθε πτυχή του project.

Η παραγωγή του πιλοτικού βίντεο υλοποιείται με την υποστήριξη της ActionAid Hellas στο πλαίσιο του διαγωνισμού «SKG in action» και σε συνεργασία με την olipoli.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση του πιλοτικού βίντεο.

Για επιπλέον ενημέρωση επισκεφτείτε και ακολουθήστε τη σελίδα των Μικρά Κατσίμπο.

https://www.youtube.com/watch?v=k3n9JWozzEM

Μικρά Κατσίμπο