5 ΙΟΥΛΙΟΣ
terpsisposterkavala

Σαν πας στα ξένα

Cosmopolis Καβάλα

 

 

 

Περιγραφή

Η 50μελής παραδοσιακή ορχήστρα TerpsisOrchestra, υπό την επιμέλεια των Ανδριάνα Αχιτζάνοβα και Μάκη Μπακλατζή, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Dilek Koc και το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, παρουσιάζουν τη μουσική εκδήλωση Σαν πας στα ξένα. Η εκδήλωση αποτελεί ένα μουσικό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, με τραγούδια και παραδοσιακούς σκοπούς με θεματολογία τη ζωή στη Σμύρνη, την μεγάλη καταστροφή και την προσφυγιά. Ένα μουσικό ταξίδι πίσω στο χρόνο που ζωντανεύει μνήμες, εικόνες και ήχους από τη Μικρά Ασία.

Η  TerpsisOrchestra συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.  Αποτελείται από παραδοσιακά όργανα (κανονάκια, βιολιά, ούτια, σαντούρια, νέι ακορντεόν, μαντολίνα, λαούτα, λάφτες, κρουστά, φωνές κ.α) και λειτουργεί με τη μορφή εργαστηρίου μελέτης και έρευνας μουσικών παραδόσεων του ελλαδικού χώρου, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αυτό που χαρακτηρίζει την ορχήστρα είναι ο πλούσιος και επιβλητικός ήχος της καθώς και η τάση της να προσεγγίζει το παραδοσιακό ρεπερτόριο με μία σύγχρονη και φρέσκια διάθεση αναζητώντας νέους ήχους στο σήμερα.

Η Dilek Koc κατάγεται από την Αττάλεια της Τουρκίας όπου και γεννήθηκε. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής στην «Ακαδημία της Κωνσταντινούπολης», στον σύλλογο πολιτισμού και τέχνης του Ruhi Su και έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο σύλλογο «Ρωμανός ο Μελωδός». Σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία είναι η συμμετοχή της στο soundtrack «Baharat, tarçın ve buse» (μπαχάρι, κανέλλα και φιλί) από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Μία παραγωγή της ΑΜΚΕ olipoli σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Καβάλας στα πλαίσια του Cosmopolis festival

Πληροφορίες

Ημέρα: Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 / Ώρα: 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 12ευρώ προπώληση / 14ευρώ στο ταμείο

Φυσικά σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Λύχνος (Φιλελλήνων 9, Καβάλα) & Coffee Bar Αερικό (Ερυθρού Σταυρού 12, Παραλία Καβάλας)

Share
kavala_sanpastaksena